Orkiszowe ciasteczka

Orkiszowe ciasteczka z miodem i jagodami Goji to pyszny, sycący i zdrowy deser. Składniki:
  • 250-300 g mąki orkiszowej
  • 3-5 łyżek miodu (lub więcej)
  • 125 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • garść jagód Goji
  • duża szczypta gruboziarnistej soli morskiej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
  • masło pokrój na małe kawałki, miód rozpuść w rondelku na małym ogniu
  • wszystkie składniki umieść w misce i połącz za pomocą miksera
  • wstaw na kilkanaście minut do lodówki
  • po schłodzeniu formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i zgnieć je na grubość ok. 0,5 cm
  • piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
Z tej ilości wychodzi 16 dużych i dość grubaśnych ciastek. Smacznego!