Racuchy z solonym kajmakiem

Racuchy drożdżowe z solonym kajmakiem to świetny pomysł na słodki obiad, a kajmak sprawia, że nie jest to nudne danie.
Składniki:
  • 3,5 szklanki mąki
  • 1szkl ciepłego mleka
  • 2 jaja
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 kostki drożdży
  • pół łyżeczki soli
  • cukier waniliowy
Wykonanie:
  1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem łyżeczki cukru, odstawić na kilka minut.
  2. Do miski przesiać mąkę, wsypać cukier, cukier z dodatkiem wanilii, sól i wlać olej.
  3. Jajka wymieszać widelcem i dodać do mąki.
  4. Mąkę połączyć z zaczynem drożdżowym i wymieszać łyżką do połączenia składników. Odstawić w ciepłe miejsce, by ciasto podwoiło swoją objętość.
  5. Ciasto nabierać mokrą łyżką i wykładać na rozgrzaną patelnię. Racuchy smażyć na małym ogniu tak, by były dokładnie przepieczone. Gotowe najlepiej smakują z solonym kajmakiem!

Pancakes with salty butterscotch Yeast pancakes with salty butterscotch is a great idea for sweet lunch, exceptional flavor of the butterscotch will surprise you for sure. Ingredients: - 3,5 glasses of flour - 1 glass of warm milk - 2 table spoons of sugar - 3 table spoons of oil - 1/2 bar of baker's yeast - half a tea spoon of salt - vanilla sugar 1. Melt baker's yeast in a warm milk, add tea spoon of sugar. Leave it for couple minutes in a warm place to let yeast grow. 2. Sieve flour into a bowl, add sugar, vanilla sugar, pour oil. 3. Scramble eggs, add them to the flour. 4. Put together yeast leaven and flour. Gently mix ingredients using spoon until everything is blended together. 5. Gain the cake using table spoon and place it on hot pan. Fry pancakes using your favorite grease (preferred oil) gently to make sure the cake is fully baked inside. Best to server pancakes with salted butterscotch.