Ciasteczka z masła orzechowego

Ciasteczka są wegańskie, bez mąki i bez dodatku cukru. 
Składniki:
  • 200 g masła orzechowego (z orzeszków arachidowych),
  • 30 g suszonej żurawiny,
  • 20 g nasion Chia (szałwia hiszpańska),
  • 40 g orzeszków ziemnych,
  • 30 g oleju kokosowego lub innego nierafinowanego,
  • 70 g mąki kukurydzianej lub innej bezglutenowej,
  • 50 g syropu z agawy.
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki połączyć mikserem do uzyskania gładkiej masy.
  2. Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blasze i rozpłaszczyć.
  3. Piec 10-12 min w 180 stopniach.
  4. Zdjąć z blachy i jeść po całkowitym wystygnięciu.
Z tej ilości wychodzi kilkanaście sztuk małych ciastek.

Smacznego!